Cum ar fi daca ar fi un loc unde sa imi vars amarul de fiecare data cand imi dau seama ca in Romania, Academia de Studii Economice, o sa atinga un nivel al invatamantului european undeva in alt secol?

Si vorba cantecului "m-ai trimis mama departe ca sa fac o facultate..." vii in Bucuresti student eminent, dupa o vara torida, dupa un examen de admitere de la an la an mai sadic(sa traiasca Cenusa), dupa ce ai sustinut acest examen la vreo 40-50 grade in sali fara aer conditionat, sperand ca o sa gasesti marea cu sarea. Marea o vei gasi probabil vara viitoare, si sarea... lume nesarata vei gasi destula pe parcursul facultatii.

1. Caminul: Ca stai in Vitan, Agronomie, Tei, Belvedere, Moxa, ASE-ul a avut grija sa aiba cate 1-4 camine in fiecare zona a Bcurestiului. Bineinteles ca in primele (3) vei avea parte de mai multa distractie, cateodata prea multa, cu muzica de cad suruburile de la pat din cauza bass-ului vecinului(true).

2. Surprins de procesul de repartizare poate un pic suspect ("cu media mea meritam ceva mai bun") dupa ce ai fost respins la redistribuiri in toate cele n+1 etape, te multumesti cu ce ai si cu gandul ca "vine el anul 2..."

3. Secretarele: bineinteles ca o sa ai nevoie de legitimatie (de student, transport etc). Rabdarea trebuie sa fie cuvantul de baza pentru ca secretarele noastre sunt nascute ocupate. Programul cu publicul este diferit de la facultate la facultate. De obicei "ghiseul" se deschide cu 10-30min intarziere si se inchide la secunda. Si multe altele...

4. Profii: O mana de oameni invatati, foarte invatati, sau mai putin invatati, care te vor bombarda cu informatii. De la cei care recita poezia dupa foi curs de curs, cei care "invatati din carte de la pag xxx" este la ordinea zilei("daca nu stiati, va trebuie cartea pentru promovarea examenului"), pana la cei care stiu sa predea saptamana de saptamana cu sala plina, care nu zic o data "liniste" pentru ca nu e nevoie, care te fac sa nu respiri, toti au farmecul lor.

5. Internet: daca stai in camin sa lamurim ceva: INTERNETUL NU VA FUNCTIONA NORMAL IN ASE PE PARCURSUL CURSURILOR TALE...probabil nici cand copiii tai vor fi studenti in ASE

Si muuuulte multe altele....

Fiind primul post m-am lungit cu vorba. Promit fapte nu vorbe! :)) Ne auzim popor!